Naalakkersuisut giver svar på KANUKOKAs tiltale

I et åbent brev til Naalakkersuisut harcelerer kommunernes forening KANUKOKA over finanslovsforslagets fordeling af anlægsmidler til de fire kommuner. Naalakkersuisut melder dog hus forbi i sagen.
Skrevet af Inge S. Rasmussen
20. september 2016 05:46

KANUKOKAs udregning viser nemlig, at foreningens tre medlemmer bliver forfordelt fordi 71 procent af anlægsmidlerne går til hovedstadskommunen og 29 procent til de tre øvrige.

Og det giver ifølge KANUKOKA en skæv og uretfærdig fordeling, der tilgodeser Kommuneqarfik Sermersooq "ud over det rimelige," lyder det i brevet fra fungerende KANUKOKA-formand Simon Simonsen.

Naalakkersuisut anfører imidlertid, at Simon Simonsen og KANUKOKA ikke har forstået hvordan anlægsmidlerne bliver fordelt.

KANUKOKA nøjes nemlig med at kigge på de konkrete anlægsprojekter der udgør 185 millioner kroner, ud af en samlet anlægsbevilling på 700 millioner kroner.

Og det er hverken fair eller rettidig måde at se det på, anfører naalakkersuisoq for finanser Randi Vestergaard Evaldsen i en replik til Simon Simonsen.

Den resterende cirka halve milliard der ikke er fordelt på konkrete projekter, kan i princippet anvendes over hele landet.

Men det skal ske ud fra en prioritering som bunder i mere relevante kriterier end den geografiske placering, lyder det fra Randi Vestergaard Evaldsen.

Hun oplyser samtidig at Naalakkersuisut er ved at lægge sidste hånd på landsplanredegørelsen for 2016 med undertitlen "Den nødvendige prioritering."