Naalakkersuisut besøger Sydkorea

I dag drager tre Naalakkersuisut-medlemmer mod Sydkorea. Det er formanden for Naalakkersuisut Kuupik V. Kleist, naalakkersuisoq for Erhverv og Råstoffer Ove Karl Berthelsen og naalakkersuisoq for Uddannelse, Palle Christiansen, der vil gengælde det besøg i Grønland, som den sydkoreanske præsident aflagde i september.
10. december 2012 06:28

Overskrifterne for besøget er råstoffer, handel og forskning.

Under det sydkoreanske visit i september underskrev præsident og Naalakkersuisut-formanden et såkaldt forståelses-memorandum - letter of understanding - om et eventuelt samarbejde på råstof-området.

- For at følge op på dette, holder vi møde med Sydkoreanerne om hvordan det eventuelle samarbejde kan formes i fremtiden, oplyser Mininnguaq Kleist, Afdelingsleder i Udenrigsdirektoratet.

Ifølge ham vil Grønland og Sydkorea også underskrive en aftale om samarbejde indenfor forskning, derfor er Palle Christiansen med på rejsen, lyder det.

Også dele af det grønlandske erhvervsliv har pakket kufferten. Blandt andre Royal Greenland og Great Greenland. Men sydkoreanerne får også en smagsprøve på grønlandsk kultur serveret. Nive Nielsen and the Deer Children skal holde koncert og optræde i et tv-program derovre, og også filmen 'Inuk' bliver fremvist under besøget.

Opholdet vil hovedsageligt foregå i den sydkoreanske hovedstad Seoul og vil vare cirka 10 dage.