Karl Frederik Danielsen mener, at kilden til kritikken – at han sagde ja til, at der findes en underskrevet aftale med Danmark om finansiering af lufthavnen fremadrettet – blot handler om en fortalelse. Arkivfoto.Foto: KNR

Naalakkersuisoq Karl Frederik Danielsen forholder sig ikke til kritik

Karl Frederik Danielsen vil ikke forholde sig til den mistillid og kritik, der har været rettet mod ham fra flere partier. Men han erkender, at han var lidt for hurtig i sit svar til KNR.

Kritikken af naalakkersuisoq for infrastruktur Karl Frederik Danielsen har været massiv fra oppositionen, efter at han gav forkerte oplysninger til KNR om finansieringen af lufthavnen i Kangerlussuaq fremover.

Hovedpersonen selv vil hverken forholde sig til krav om næser og fyresedler eller til den støtte, han har fået fra Demokraterne.

LÆS OGSÅ Naleraq: Vi har mistillid til Karl Frederik Danielsen

Karl Frederik Danielsen mener, at kilden til kritikken – at han sagde ja til, at der findes en underskrevet aftale med Danmark om finansiering af lufthavnen fremadrettet – blot handler om en fortalelse.

- Jeg sagde jo ja, fordi jeg nok var lidt for hurtig, siger Karl Frederik Danielsen.

LÆS OGSÅ Forvirringen er total: Svarede ja – men mente nej

Han fortsætter ved at fortælle, at han troede, at han svarede ja til, at der er en fælles forståelse. Det troede han, selv om spørgsmålet lød, hvorvidt der var en underskrevet aftale.

Holder fast

Der findes altså ikke nogen underskrevet aftale om, hvordan den økonomiske aftale med Forsvaret bliver. Det skal en arbejdsgruppe undersøge nærmere i det næste års tid.

På pressemødet for aftalen sagde både Karl Frederik Danielsen og Ane Lone Bagger ellers flere gange, at Danmark betaler.

LÆS OGSÅ Principaftalen om Kangerlussuaq: Forsvaret betaler for renovering af landingsbane

Det holder Karl Frederik Danielsen dog fast i. Det gør han på baggrund af en skriftlig udtalelse fra forsvarsminister Trine Bramsen fra 7. oktober.

I den står der: Der er nedsat en arbejdsgruppe, som skal undersøge økonomien nærmere. Forsvaret er sit kommende ansvar bevidst og er klar over, at der vil være udgifter forbundet hermed, herunder til renovering og videreførelse landingsbanen.

- Den bekræfter, at det er dem, der står for de udgifter for renovering og videreførelse, og det er den, jeg kan henvise til, siger Karl Frederik Danielsen.

Naalakkersuisoq kan dog ikke udelukke, at Grønland kommer til at have udgifter til lufthavnen, efter at Forsvaret overtager driften i 2023.

- Jeg kan kun forholde mig til, hvad forsvarsministeren har sagt, siger han.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts Efterårssamling



Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt