Naalakkersuisoq for Fiskeri skal skride til handling nu

Medlem af Inatsisartut, Karl-Kristian Kruse (S) kræver at Naalakkersuisoq for Fiskeri, Karl Lyberth (S), skrider til handling nu og får løst problemerne for landets fiskere.
Skrevet af Simon Uldum -
23. maj 2013 10:18

Karl-Kristian Kruse vil ikke acceptere at Naalakkersuisoq for fiskeri i et interview i gårsdagens Qanorooq, udtaler at han ikke kan gøre noget før næste forår. Han bør skride til handling hurtigst muligt, lyder kravet fra Karl-Kristian Kruse.

- Det ligger i Naalakkersuisoqs hule hånd, at træffe beslutninger omkring kvoteforhøjelser, ophævelse af stop for uddeling af nye licenser samt ophævelse af kvartalsvise fiskeri, siger Karl-Kristian Kruse. Disse ting er yderst vigtige for fiskerne og for forsørgelsen af deres familier, og bør tages alvorligt.

Naalakkersuisoq for fiskeri, Karl Lyberth udtalte i gårsdagens Qanorooq, at der tidligst kan findes en løsning på problemerne til Inatsisartuts forårssamling næste år, hvor der vil være mulighed for at ændre fiskeriloven.

- Problemer med loven, kan og skal løses via de rigtige kanaler. Og her er kun Inatsisartut der kan ændre loven, sagde Karl Lyberth i et interview til Qanorooq.

Men det kan Karl-Kristian Kruse ikke vente på. Han mener at problemet er så presserende at der skal ske handling nu.

-Jeg kan ikke acceptere, at der sker en åbenlys krænkelse af en befolkningsgruppes rettigheder, især når man tænker på hvor svært det kan være i efteråret og vinteren, og nu hvor man har mulighed for at kunne spare op i sommerperiodens fiskeri, nægter man at skride til handling, og det vil jeg simpelthen ikke finde mig i.

Der skal også findes en løsning på at man nægter at tildele tidligere fiskere nye licenser, og det skal ske hurtigst muligt. Det bør kunne lade sig gøre at tildele disse licenser ret hurtigt, i samarbejde med de lokale fiskerforeninger. Unge fiskere der venter på at få tildelt licenser, bliver nægtet licenser. Naalakkersuisoq for fiskeri bør finde en løsning for disse hurtigst muligt.

Der er kun én, der er i stand til at løse problemet hurtigst muligt, og denne bør skride til handling nu, og det Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug.

Naalakkersuisoq for fiskeri at oplyser videre, at Fiskerirådet har holdt møde om netop problemerne, der er opstået i forbindelse med den nye fiskerilov.