Udover råstoffer, justitsområdet og ligestilling er Naaja Nathanielsen nu også naalakkersuisoq for finanser. Foto: Naalakkersuisut.

Naaja Nathanielsen om ny post: Jeg er fuld af gå-på-mod

Ny naalakkersuisoq for finanser er ærgerlig over Asii Chemnitz Narups afsked, men ser frem til den nye opgave.

- Jeg er selvfølgelig fuld af gå-på-mod og tager opgaven på mig. 

Sådan siger Naaja Nathanielsen (IA) om, at hun nu overtager finanser fra partifællen Asii Chemnitz Narup, der gik af tirdag.

Asii Chemnitz Narup trak sig fra posten som naalakkersuisoq på grund af en stærkt kritiseret boligsag, der knytter sig til hendes tid som borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq.

LÆS OGSÅ Asii Chemnitz Narup trækker sig som naalakkersuisoq for finanser

 - Jeg synes jo, at baggrunden er ærgerlig, siger Naaja Nathanielsen, men understreger samtidig, at hun er glad for muligheden.   

-  Det er et centralt område for hele samfundet, og et område, der kræver, at man er rigtig lyttende og samarbejdsvillig, men også er i stand til at sætte grænser, når det er nødvendigt. 

Brug for stabilitet 

Hun fortæller, at hun blev spurgt for ganske nylig, om hun var interesseret i posten.

- Og jeg sagde ja, fordi jeg synes, det er vigtigt, at vi på trods af en rigtig svær situation i koalitionen alligevel kan tilbyde befolkningen noget stabilt og kan fortsætte vores arbejde. Det vil jeg gerne være med til, siger Naaja Nathanielsen, der i forvejen var naalakkersuisoq for råstoffer, justitsområdet, boliger og infrastruktur og ligestilling. 

Boliger og infrastruktur-området rykker over til Mariane Paviasen (IA), der er helt ny i naalakkersuisut, mens Mimi Karlsen (IA), som er naalakkersuisoq for sociale anliggender og arbejdsmarked, overtager ansvaret for indenrigsanliggender fra Asii Chemnitz Narup. 

LÆS OGSÅ Mariane Paviasen bliver ny naalakkersuisoq

Men resten beholder Naaja Nathanielsen. Så hvordan vil hun gå til den opgave? 

-  Det vil jeg gå til på samme måde, som jeg har gjort hidtil. Det handler om at gå rigtig struktureret til sit arbejde og være klar på, hvad man ønsker at udvikle inden for hvert område og kunne følge op på de ting. Det handler rigtig meget om struktur og selvfølgelig, at man er villig til at lægge de timer i det, der skal lægges i det. 

Du er ikke nervøs for, at noget af det bliver glemt? 

- Så ville jeg aldrig have sagt ja til så mange områder, hvis det var, fordi jeg troede nogle områder ville blive mindre prioriteret. 

Tak til forgænger

Nu er du helt ny i front for finanserne. Men har du allerede nu gjort dig nogle tanker om, hvad du gerne vil fokusere på, på det her område? 

- Nej, det kommer jeg ikke til at melde noget ud om nu. Men det, jeg kan sige, er, at arbejdet med finansloven for 2023 går i gang om ikke så længe, og det arbejde ser jeg rigtig meget frem til at være med til at sætte aftryk på fra starten, siger Naaja Nathanielsen og fortsætter:

- Asii Chemnitz Narup har efterladt et rigtig godt stykke arbejde for 2022, og det kan jeg stå på skuldrene af. Det er jeg meget taknemmelig for.

Asii Chemnitz Narups farvel til naalakkersuisoq-kontoret er ikke et farvel til politik. Hun fortsætter som medlem af Inatsisartut. Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl