Næse til Jens B.

Inatsisartuts anlægs- og miljøudvalg føler sig mangelfuldt orienteret om planerne for etablering af en lufthavn i Qaqortoq..... også selv om udvalget flere gange har bedt Naalakkersuisoq for Infrastruktur og Trafik, Jens B. Frederiksen, om at blive løbende orienteret om lufthavnsplanerne. Og det får han nu en næse for.
30. november 2012 06:22

Ifølge udvalgets formand Juliane Henningsen fra IA har anlægs- og miljøudvalget måttet holde sig orienteret via medierne om møder mellem kommunalbetyrelsen i Kommune Kujalleq, Jens B. Frederiksen og Air Greenlands direktør Michael Binzer.

Først efter mediers omtale af sagen har udvalget fået en redegørelse fra Jens B. Frederiksen om en status for lufthavnsprojektet i Qaqortoq.

- Og det kan nu efter Jens B. Fredeiksens skriftlige redegørelse konstateres, at der er foretaget en række tekniske forundersøgelser i forbindelse med placeringen af lufthavnen ved Qaqortoq, men at der endnu venter en række økonomiske analyser, før der kan udarbejdes et egentligt beslutningsgrundlag for etablering af den ny lufthavn, skriver anlægs- og miljøudvalget i en pressemeddelelse.

Udvalget finder det meget uheldigt, at det er kommet til at fremstå i medierne som om Naalakkersuisut har taget beslutning om at flytte lufthavnen fra Narsarsuaq til Qaqortoq.

- En beslutning der alene kan træffes af Inatsisartut, understreges det af udvalget, der altså forsynes Jens B. Frederiksen med en næse for mangelfuld orientering.