Muligt oliefund

Olieefterforskningsselskabet Cairn Energy, der i løbet af sommeren har boret fem steder i havet langs den grønlandske vestkyst, meddeler i dag at de fortsætter borearbejdet i to af brøndene ved Atammik, helt frem til slutningen af denne måned.
Skrevet af Karsten Sommer
08. november 2011 06:07

Det gør de blandt andet fordi den boring som boreriggen Leiv Eiriksen er i gang med i den såkaldte AT7-1-brønd, 200 kilometer ud for Nuuk, på en havdybde på 909 meter, har vist mulige spor af olie og gas-forekomster.

Der er fundet et 113 meter tykt lag i undergrunden, der kunne indikere olie eller gas, men borehullet er af en kvalitet, der gør det svært endelig at fastslå kvaliteten af fundet.

Derfor fortsætter Leiv Eiriksson-boreriggen sit arbejde frem til slut november, i håb om at det lykkes at bore til den planlagte dybde, og få mere valide prøver bragt op til overfladen.

Også boreriggen Corcovados boring ud for Atammik, 180 kilometer ud for Nuuk, og i en dybde på 1045 meter, fortsætter lidt endnu, da også den boring har fremvist mindre forekomster af kulbrinte, der kan indikere olie- eller gasforekomster, skriver Cairn i morgenens meddelelse.

Når boresæsonen er helt slut om 2-3 uger, lover Cairn at fremkomme med en samlet vurdering af 2011-boringerne i grønlandsk farvand.