MSC giver nye kunder

Der kommer nye kunder og flere penge i kassen efter at dele af det grønlandske hellefiskeri har fået det blå MSC-mærke.
Foto © : (Arkivfoto)
24. maj 2017 14:43

Nye kunder og flere penge er blandt fordelene ved at hellefisk fra det udenskærs fiskeri på vestkysten er kommet med i klubben af produkter med det blå mærke, siger Lisbeth Schönemann-Paul, der er CSR-ansvarlig hos Royal Greenland og formand for Sustainable Fisheries Greenland.

- Vi er meget stolte af at være kommet så langt i processen, at vi har fået certificeret vores udenskærs fiskeri efter hellefisk, siger Lisbeth Schönemann-Paul.

Udlandet stiller krav om MSC

Det blå MSC-mærke bliver givet til fiskeprodukter, som er bæredygtige. Altså produkter, der ikke gør skade på fiskenes bestande, andre dyr eller de områder, der bliver fisket i.

Og det er godt, at dele af hellefiskefiskeriet nu kan kalde sig bæredygtigt.

- Det er vigtigt for at kunne leve op til de krav som supermarkedernes indkøbere har til hellefisk, siger hun.

LÆS OGSÅ Historisk dag for grønlandsk hellefiskefiskeri

Fisk med det blå MSC-mærke er nemlig efterspurgt i især Europa og derfor bliver der nu mulighed for at sælge hellefisk til nye kunder ude i verden, siger Lisbeth Schönemann-Paul.

- Vi har kunder i Tyskland, Sverige og Frankrig, der ikke vil købe, med mindre det er MSC-certificeret. Så det kan være med til at åbne nye markeder, siger hun.

Og ønsket om at købe bæredygtige fisk bliver ikke mindre.

Fremtiden kan byde på mere MSC

- Vi oplever at mange supermarkeder har deciderede erklæringer på at de over en årrække kun skal føre MSC-certificerede produkter. Og der må vi følge med, siger Lisbeth Schönemann-Paul.

Det er indtil videre udelukkende den udenskærs fiskede hellefisk, der har fået mærket, men senere vil man også arbejde for at få det indenskærs fiskeri certificeret, siger Lisbeth Schönemann-Paul.

Hun åbner desuden også muligheden for i fremtiden, at se på om torsken kan få det blå mærke.

The Marine Stewardship Council (MSC) har lavet en video om, hvad MSC går ud på. Se videoen herunder (videoen er på engelsk):

What is the MSC and why is certified sustainable #seafood important?