Lufthavnen i Nuuk kan få det svært Foto: Boegh/Flickr Creative Commons

Mittarfeqarfiit er udelukket fra nye lufthavne

Når de første fly letter fra landets nye lufthavne, så er det ikke medarbejdere fra Mittarfeqarfiit, som fylder brændstof på og laster flyene med bagage. Men det kan i følge Mittarfeqarfiit føre til dyrere flyrejser, hvis landets lufthavnsvæsen er udelukket fra at drive lufthavnene, som Kalaallit Airports skal bygge.

Da Mittarfeqarfiit er ejet af selvstyret må de ikke deltage i en kommende udbudsrunde, hvor de skal konkurrere med private virksomheder om, hvem der skal stå for driften af lufthavnene i Nuuk, Ilulissat og Qaqortoq. Det fremgår af et høringssvar fra Mittarfeqarfiit om byggeriet af de nye lufthavne.

Det vil ifølge selskabet sammenlagt betyde, at det bliver dyrere at drive landets lufthavne, da lufthavnsvæsenet har en lang række funktioner, som ikke bliver billigere af, at de i fremtiden bliver udelukket fra at drive de tre lufthavne.

LÆS OGSÅ Mittarfeqarfiit akissutissarserupput

Mittarfeqarfiit mener derfor, at det vil betyde dyrere flybilletter, hvis driften af landets lufthavne fremover skal varetages af to forskellige selskaber.

Derfor slår Mittarfeqarfiit i deres høringssvar fast, at de burde få lov til at byde på opgaven med at drive de tre lufthavne, som Kalaallit Airports efter planen skal bygge. 

Desuden frygter Mittarfeqarfiit, at den usikre fremtid, som medarbejderne i lufthavnene i Nuuk og Ilulissat går i møde, kan få flere til at søge et andet job inden de nye lufthavne står færdige, hvilket kan gøre det vanskeligt at drive lufthavnene, mens byggeriet står på.    

LÆS OGSÅ Kalaallit Airports lander totalrådgiver

LÆS OGSÅ Lad Kalaallit Airports få arbejdsro

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt