Mistillidsvotum mod Naalakkersuisoq

De tre koalitionspartier afværgede i går aftes et mistillidsvotum mod Naalakkersuisoq for sundhed Agathe Fontain, fremsat af Siumut og Atassut i forbindelse med godkendelsen af landskassens regnskab for 2011.
Skrevet af Karsten Sommer
14. november 2012 06:24

Mistillidsvotummet skyldtes et merforbrug på 14 millioner kroner på Sundhedsområdet i 2011, svarende til lidt over een procent af det samlede sundhedsbudget på 1,2 milliarder kroner. Det fortæller Sermitsiaq.ag

Revisionsudvalget kritiserede dette kraftigt, selvom Agathe Fontain skriftligt havde forklaret sig overfor udvalget, og blandt andet forklaret merforbruget med ledelsesmæssige problemer i den daværende sundhedsledelse.

Men den forklaring købte oppositionen ikke, og Siumuts Kristian Jeremiassen kaldte overskridelsen på de 14 millioner kroner for lovbrud, og gav Agathe Fontain det direkte ansvar.

Efter en skarp og meget personlig debat udtrykte Atassuts Knud Kristiansen klokken 18.40 mistillid til Agathe Fontain.

Demokraternes Justus Hansen, som også havde kritiseret merforbruget, fremsatte dernæst en såkaldt afværgedagsorden, som tog kritikken af Agathe Fontain til efterretning, men samtidig hæftede sig ved at hun straks havde grebet ind, da merforbruget blev konstateret, og at merforbruget på 1 procent, var beskedent i forhold til alle de foregående år.

Koalitionens afværgedagsorden blev dernæst vedtaget med stemmerne 14-11. Og så sluttede dagen med enstemmig vedtagelse af landskassens regnskab for 2011, fortæller Sermitsiaq.ag