MIO-prismodtager skaber trygge oplevelser for børn

Hvert år modtager en ildsjæl MIO-prisen med 20.000 kroner, og dette år er den gået til Ane Qujaukitsoq, som skaber fritidstilbud til børn og unge i Qaanaaq.
Ane Qujaukitsoq tager blandt andet børn og unge i Qaanaaq med ud i naturen på overnatningsture og på ørredfangst. Arkivbillede. Foto © : Martin Lehmann/Politiken/Ritzau Scanpix
17. november 2023 16:10

I dag er MIO-prisen 2023 blevet uddelt til en lokal ildsjæl fra Qaanaaq Ane Qujaukitsoq.

Hun har gennem mange år arbejdet frivilligt med at skabe gode fritidstilbud for børn og unge. Formålet har været at skabe oplevelser, hvor de kan styrke deres selvværd.

Det skriver MIO i en pressemeddelelsen. 

Ane Qujaukitsoq er beæret over at have modtaget MIO-prisen.

- Jeg er meget rørt over at modtage prisen. Det arbejde, jeg laver, er for børn og unge, der ikke har mange muligheder for at få gode oplevelser i trygge rammer.

- Det er ikke noget, jeg gør for at vinde priser, men det er en dejlig anerkendelse at modtage MIO-prisen, da mit frivillige arbejde er enormt betydningsfuldt for mig, siger hun i pressemeddelelsen.

Foto © : Privat

Ane Qujaukitsoq tager blandt andet børn og unge i Qaanaaq med ud i naturen på overnatningsture og på ørredfangst. Hun tilbyder også at træne dem i crossfit og fitness, så de kan få brugt kroppen.

20.000 kroner

Børnerettighedsorganisationen MIO uddeler hvert år MIO-prisen i anledning af FN’s børnekonventionsdagen 20. november.

Prisen gives til en person, forening eller samarbejdsgruppe, som har gjort en særlig indsats for børn. MIO-prisen er en anerkendelse for et flot og beundringsværdigt arbejde for børns rettigheder.

Med prisen følger en præmie på 20.000 kroner.

- Det er en stor ære for MIO at kunne uddele MIO-prisen 2023 til en kvinde, der arbejder utrætteligt for at gøre en forskel for børn og unge i sit lokalsamfund. Hun brænder virkelig for at skabe muligheder og trygge fritidstilbud for børn og unge, og så er hun meget opsat på at fremme efterlevelsen af børns rettigheder, siger Børnetalsmand Aviâja Egede Lynge.