Great Greenland: Mindre sæl skal sælge mere

Great Greenland A/S satser på at sælge flere skindsider ved at lade mindre mængder af sælskind indgå i nye kollektioner. 
02. februar 2017 06:32

Der skal bruges mere sælskind, men i mindre mængder både i modeindustrien og i Great Greenlands egne kollektioner.

Sådan lyder strategien ifølge selskabets adm. direktør Ditte Sorknæs, over for KNR.

- Vi må bare konstatere, at de kunder, der er i dag, rykker hurtigt og vil gerne have mode. De køber overtøj mere end de egentlig køber pels.


Sælskind skal nå modebutikkerne

På den netop åbnede københavnske modeuge præsenterer Great Greenland A/S derfor alene syv nye ‘styles’ - det vil sige syv jakker, hvor sælskind kun udgør en del af jakken. For eksempel kun som en stribe på ærmerne eller som et bryststykke.

En strategi, som chefdesigner Jesper Høvring har kørt efter i nu tre år. For købekraften befinder sig ude de almindelige modebutikker og ikke i traditionelle pelsforretninger.

- Vi har ikke noget, som er ren sæl. Og det er et helt bevidst valg fra min side af. Jeg elsker, at vi blander det med både ruglarm og uld og ræv. Det er al sammen ting, som findes i Grønland. Men jeg har ikke lavet nogen i år, som er ren sæl, og det er et meget bevidst valg, siger han.

Great Greenland A/S har dog stadig sine hidtidige kollektioner af bl.a. frakker og veste i 100 procent sælskind.

 

Ny strategi skal øge indtjeningen

Det selvstyreejede Great Greenland A/S har i mange år styrtblødt økonomisk. I 2015 kom selskabet ud med et underskud på godt 24 mio. kr., mens det i 2014 lød på næsten 38 mio. kr. 

Og sidste år måtte Selvstyret tilføre et kapitalindskud på 15 mio. kroner for at sikre selskabets overlevelse.

Men selv om strategien med mindre sælstykker kan lyde som den omvendte købsmandslogik, er direktør Ditte Sorknæs, der tiltrådte sidste år, sikker på, at det er den rigtige vej frem. For mængdeprisen på en sælskindsside bliver dermed højere.

- Faktum er jo, at den måde, vi sælge mere på, er ved at kunne lave det, som kunderne gerne vil have. Og hvis jeg kan sælge én fuld style (en hel jakke kun af sælskind, red.) versus tyve styles, hvor jeg bruger lidt mindre skind, er det hundrede gange sjovere at sælge de tyve, for samlet set bruger jeg stadig mere sælskind.

Ditte Sorknæs regner med, at Great Greenland A/S kommer ud med et regnskab for 2016 lige omkring nul kroner i. Regnskabet bliver præsenteret sidst på foråret.