Great Greenland lukker midlertidigt ned for garveriet

Virksomheden er nødt til at lukke ned for deres garveri i hele september måned på grund af mangel på råvarer. Otte medarbejdere bliver sendt hjem.
Skind fra Great Greenland Foto © : Great Greenland
Skrevet af Kenneth Elkjær
09. august 2016 14:32

Det har været ualmindeligt svært at få fat i skind for Great Greenland, der har hjemme i Qaqortoq, forklarer virksomhedens administrerende direktør i en pressemeddelelse.

-  Vi har ganske enkelt ikke nok skind på lager til, at vi kan holde fabrikken i gang hele efteråret og vinteren, og så vil vi hellere tage konsekvensen nu, siger administrerende direktør Ditte Sorknæs.

Der er blot indhandlet 16.000 skind i 2016, mens garveriet i 2015 indkøbte 23.000 skind. Særligt juli måned har været slem. Great Greenland havde forventet at indhandle 5600 skind, men det blev blot til 1700, selvom virksomheden i løbet af sommeren åbnede op for at købe skind fra fritidsfangere. 

Ditte Sorknæs understreger i pressemeddelelsen, at der ikke er tale om en spareøvelse:

- Den ringe indhandling skyldes klimaforhold, vi ikke er herrer over, og den kommer ubelejligt. Priserne på vore skind er gået op, og vi har flere kunder, der mangler skind. Så denne skindmangel kunne næsten ikke komme på et dårligere tidspunkt.

Det er kun garveriet hos Great Greenland, der lukker ned i september. Andre dele af virksomheden fortsætter sin aktivitet. I alt vil otte medarbejdere blive berørt.