Mimi langer ud efter kriminalforsorg

Den politisk ansvarlige på ligestillingsområdet, melder sig nu på banen i kritikken af forholdene i landets anstalter, efter en ph.d.afhandling i sidste uge blandt andet løftede sløret for, at kvindelige indsatte er ofre for seksuelle overgreb.
Skrevet af Mads Ullerup
27. februar 2012 14:52

Mimi Karlsen kritiserer i en kronik direktøren for Kriminalforsorgen, Thomas Nikolajsens udtalelser til avisen AG den 22. februar.

I kroniken henviser hun til, at Thomas Nikolajsen over for AG, nedtoner problemerne med overgreb mod de kvindelige indsatte i anstalterne.

- Jeg finder det beskæmmende, at direktøren for Direktoratet for Kriminalforsorgen med henvisninger til regler frasiger sig sit ansvar og mistænkeliggør kvinder i anstalterne, der bliver udsat for overgreb, skriver Mimi Karlsen i sin kronik.

I AG udtaler Thomas Nikolajsen, at de anmeldelser om overgreb i anstalterne, Politiet har modtaget, har været falske:

- Vi ser ind imellem at kvinder beskylder både medindsatte og ansatte for den slags. Men det har vist sig at der var tale om falske anmeldelser. Måske har kvinderne ønsket at få lidt ekstra opmærksomhed, siger Thomas Nikolajsen til avisen.

Debatten om forholdene i landets anstalter blussede op i sidste uge i forbindelse med at Annemette Nyborg Lauritsen forsvarede sit ph.d.- projekt, der blandt andet beskrev overgreb af de kvindelige indsatte.

- Jeg finder det meget vigtigt, at vi får set nærmere på Annemette Nyborg Lauritsens afhandling om forholdene i vores anstalter og sørger for, at disse krænkelser og overgreb mod indsatte kvinder bliver stoppet, fortsætter hun.

Naalakkersuisut er lige nu i gang med at skabe et nyt behandlingstilbud til voldsudøvere, der skal forebygge, at voldsmønstret gentager sig.

For at få inspiration til det kommende behandlingstilbud er Mimi Karlsen lige nu i Washington, hvor hun deltager i en konference med fokus på at nedbringe problemet med vold i hjemmet.