Mimi Karlsen klarer mistillidsdagsorden

Koaltionspartierne afværgede her til eftermiddag en mistillidsdagsorden mod naalakkersuisoq for Familie, Kultur, Kirke og Ligestilling, Mimi Karlsen.
05. oktober 2011 16:42

Samlingen i Inatsisartut blev afbrudt, da Siumut og Atassut fremsatte en mistillidsdagsorden, fordi de er utilfredse med, at Mimi Karlsen siden maj måned har kendt til, at den danske regering har handlet i strid med Selvstyreloven.

Omdrejningspunktet er at Danmark i 2009 ratificerede FN's handicapkonvention også på Grønlands vegne, men uden grønlandsk samtykke.

Denne fejl blev Mimi Karlsen gjort bekendt med den 29. maj, men informerede først Inatsisartut her i slutningen af september.

Men med stemmerne 12 mod 9 blev mistillidsdagsordenen altså afværget. Flertallet bestående af medlemmer fra IA, Demokraterne og Katusseqatigiit Partiiat afviste oppositionens begrundelser i mistillidsdagsordenen med, at Mimi Karlsen efter deres opfattelse ikke har haft til hensigt at hemmeligholde informationen.

Demokraternes politiske ordfører, Niels Thomsen, kritiserer imidlertid Mimi Karlsen i skarpe vendinger i det §37-spørgsmål om emnet, som han stillede mandag. I begrundelsen lyder det bl.a.:

"...Den danske regering har begået en meget alvorlig fejl, da den ved en forglemmelse undlod at tage forbehold for Grønland. Næsten lige så beklageligt er det, at Inatsisartut først nu er blevet informeret om, at handicapkonventionen er ratificeret med virkning for Grønland".

Niels Thomsen deltog bemærkelsesværdigt nok ikke i afstemningen idag, selvom han var i huset. Hvorfor, nægtede han efterfølgende at kommentere på.