Midlertidige boliger for medlemmer af Naalakkersuisut

Fire medlemmer af Naalakkersuisut med boliger, der er ramt af skimmelsvamp, bor nu i midlertidige boliger. Pris for renoveringer og moderniseringer, inklusiv ny fribolig til formanden for Inatsiartut: 13 millioner kroner.
Skrevet af Ludvig Siegstad
06. februar 2012 13:07

-  Naalakkersuisut søger om midler til køb af en ny fribolig til formanden for Inatsisartut, pris 6 millioner kroner. Nødrenovering af eksisterende boliger til medlemmer af Naalakkersuisut, pris 2 millioner kroner. Køb af to mindre boliger, pris 5 millioner kroner.

Sådan lyder Naalakkersuisuts indstilling til finans-og skatteudvalget, der blev godkendt i slutningen af 2011.

Ifølge et fortroligt brev fra Departementet for Boliger, Infrastruktur og Trafik til Naalakkersuisut fremgår det, at fire boliger til medlemmer af Naalakkersuisut nu er ubeboede og bør afhændes, saneres og eventuelt genopbygges. Derfor bor fire medlemmer af Naalakkersuisut nu i midlertidige boliger.

- Det akutte boligbehov er to boliger til Naalakkersuisut og en fribolig til formanden for Inatsisartut. 1-3 boliger nødrenoveres. De nøjagtige antal boliger, der nødrenoveres, kan først siges, efter der er foretaget destruktive undersøgelser, står der blandt andet i det fortrolige papir, som nu er offentliggjort.