Metallica fik Erfalasorput med hjem

Da Københavns nye multiarena, Royal Arena, fredag blev indviet var Erfalasorput at se på tribunen. Flaget er nu en del af Metallica-forsangerens, James Hetfields, private samling.
Foto © : Johannes Müller
Skrevet af Mads Pedersen
08. februar 2017 13:47
Versionist Simon Uldum -

Det verdensberømte heavy-metalband Metallica har netop givet koncert i Danmark, hvor en del grønlændere havde valgt at troppe op. De fleste grønlandske Metallica-fans har sikkert spottet Erfalasorput under koncerten. 

Foto © : Johannes Müller
Johannes Müller tusarnaariarnissaminut piareersartoq. 

Nogle grønlandske koncertgæster havde valgt at hænge Erfalasorput op på tribunen, så det var nemt at få øje på. Det var Johannes Müller, der havde taget det grønlandske flag med til koncerten. 

- Jeg hængte flaget op for at gøre reklame for Grønland. 

- Min ven og jeg legede lidt med tanken om, at de kunne komme til Grønland og spille. Derfor ville vi gerne vise, at der var grønlændere blandt publikum og at de har en stor fanskare i Grønland, fortæller Johannes Müller til KNR. Det er hans femte Metallica-koncert. 

Foto © : Johannes Müller

Han fortæller at forsangeren James Hetfield efter sidste sang kiggede op mod flaget og pegede på det, til stor begejstring hos de grønlandske koncertgæster. 

- Lidt efter kom et af Metallicas folk op til os og spurgte om Metallica måtte få flaget, fortæller Johannes Müller.

Johannes troede først at det var en joke og afviste. Men manden var meget ihærdig og lovede en masse plektre i gengæld, og så byttede de. En uvirkelig oplevelse, der blev bekræftet da Metallicas fotograf kom og tog et billede af de grønlandske fans inden flaget blev overdraget.

Senere blev billedet lagt på Metallicas Instagram.

Metallicami ullumikkut nipilersortartui tassaapput:  Lars Ulrich tumerparpaartartoq qallunaaq, guitarertoq aamma erinarsortoq James Hetfield, lead guitarertoq Kirk Hammett aamma bassertartoq Robert Trujillo.