Mesterkok åbner pop up-restaurant med traditionelle grønlandske retter

Nu får Nuuk en uprætenciøs restaurant med fokus på grønlandsk mad.
Skrevet af Karsten Sommer
21. februar 2018 12:00

Det er det nærmeste Grønland kommer på en mesterkok, nemlig Inunnguaq Hegelund, der er anerkendt for sin mad i både ind- og udland, der kommer til at stå for maden i den ny restaurant, der er døbt Kalaaliaraq - det grønlandske ord for "Brættet".

LÆS OGSÅ - Grønlandsk mad er mere end sælsuppe og tørfisk

Kalaaliaraq, bliver en såkaldt pop-up restaurant, inspireret af såkaldte ”gadekøkkener” og ”street food” i f.eks. New York.

Den kommer foreløbig til at ligge dér, hvor værtshuset Takuss ligger i dag, og vil være baseret på traditionelle grønlandske retter og gode grønlandske råvarer.

- Mange taler om det, men der findes ikke én eneste grønlandsk restaurant i vores hovedstad. Det gør vi noget ved nu, siger Inunnguaq Hegelund om det ny initiativ, som værtshus- og bryggerikoncernen HECA A/S står bag.

- Det er bedstemors opskrifter, fisk, skaldyr og suaasat, der nu kommer helt frem i lyset med et moderne twist, forklarer den grønlandske mesterkok.

Kalaaliaraq åbner foreløbig den 2. marts frem til april i ”Takuss”, og hvis Nuuk-borgerne tager konceptet til sig, håber HECA at initiativet bliver permanent.