Medlemmerne står bag fællestillidsmanden

Her på knr.gl blev der først på ugen omtalt en utilfredshed med AK, hvor de ansatte i Kommuneqarfik Sermersooq ikke mente at deres fagforening bakkede op om medlemmernes interesser. Formanden for AK Erik Hammeken var helt uenig med fællestillidsmand Panigpak Daoranas udtalelser.
Skrevet af Peter Troelsen
18. maj 2012 12:28

På den baggrund holdt tillidsfolkene i Kommuneqarfik Sermersooq møde onsdag, hvor der endnu engang var stor opbakning til fællestillidsmanden. Kommunens tillidsmænd tager afstand fra Hammekens udtalelser omkring fællestillidsmanden, som de finder personlige. Panigpak Daoranas udtalelser kommer efter en lang række månedlige tillidsmandsmøder, og er helt i tråd med alle tillidsmænds meninger.

Alle tillidsmænd undrer sig over, at man fra fagforeningens side ikke tager den slags henvendelser alvorligt, og henviser til aflysningen af et tidligere fastsat møde mellem AK og kommunens tillidsfolk. Dette møde blev aflyst, da AK ikke dukkede op til mødet, selv om Erik Hammeken personligt havde godkendt dette. Her skulle den manglende uddannelse af tillidsfolkene have været diskuteret, men disse problemer står stadigt til troende.

Fra tillidsfolkenes side gøres der kraftigt opmærksom på, at Panigpak Daoranas udtalelser ikke var for personlig vindings skyld, men var ment som et forsøg på at få AK i tale, så tillidsfolkene på bedst mulig måde kunne varetage medlemmernes interesse. Noget der også burde være i AK´s interesse.