Max Madsen stiller igen op som enkeltkandidat

Ud over de seks partier, der er godkendt som opstillingsberettiget til valget til Inatsisartut d. 12. marts, har den første enkeltkandidat nu meldt sig i flokken af politikere, der håber på at blive valgt. Det er Max Madsen, der også stillede op til Inatsisartut ved sidste valg uden at få stemmer nok.
Skrevet af Peter Troelsen
18. februar 2013 11:13

Den nye enkeltkandidat går til valg på fem simple standpunkter, hvor han udfordrer indbyggerne her i landet til at tage mere ansvar, sige nej til levebrødspolitikere og finde frem til en grønlandsk identitet.

-Vi skal som indbyggere i Grønland tage ansvar for vores handlinger. Det er ikke politikernes ansvar, at landet udvikles i den kommende tid, det er vores allesammens ansvar. Vi må ikke lade systemet overtage individets ansvar, for så får vi aldrig flyttet vores samfund i den retning, det har brug for, fastslår Max Madsen overfor knr.gl.

I mange år er politikerne sluppet godt fra at love guld og grønne skove uden at realisere dette. I stedet for har man hastet alvorlige love igennem Inatsisartut uden at spørge folket til råds. Som et eksempel fremlægger Max Madsen den nyligt vedtagne storskalalov, som han mener, naalakkersuisut har gennemført hen over hovedet på vælgerne.

-Partierne har masser af gode ideer til hvert valg, men det bliver mest af alt ved løfterne. Nu har Partii Inuit fundet ud af, at de vil afskaffe dansk som sprog i Inatsisartut, men det kommer jo aldrig til at ske. For mange år siden var det IA, der havde samme politiske fremgangsmåde, men heldigvis er de blevet klogere siden. Vi kan ikke få et samfund til at fungere, hvis ikke befolkningen arbejder sammen om det, mener Max Madsen.

En anden ting, som den nyopstillede enkeltkandidat Max Madsen har som hovedpunkter i sit valgoplæg, er en borgerpligt for landets unge mennesker. Helt som en værnepligt, bare aftjent til gavn for samfundet i stedet for i hæren. På den måde vil de mange unge, der ikke kommer videre i uddannelsessystemet, blive skolet til de bedre fremtid, end den man har på passiv offentlig forsørgelse.

-Vi har mange steder i vores samfund, hvor en hjælpende hånd vil være velkommen. Det kan være på plejehjem eller andre institutioner, hvor man kan få aftjent sin borgerpligt. På den måde får vi gjort noget ved den store arbejdsløshed, og de unge mennesker får lært noget om at arbejde og bliver af den vej måske endda motiveret til at uddanne sig i stedet for at blive forsørget af samfundet, forklarer Max Madsen.