Mary Simon skal vejlede canadisk minister

Den velkendte Inuitleder Mary Simon er blevet udnævnt til at være minister Carolyn Bennetts specielle repræsentant.
09. august 2016 06:10
Versionist Simon Uldum -

Det er et meget bredt mandat ,og ikke mindst et vigtigt mandat, som Mary Simon har fået.

Hun skal fremover rådgive den canadiske regering om udviklingen af en ny fælles samarbejdsmodel i de arktiske egne.

Mary Simon har før været Canadas ambassadør i Danmark og præsident for ICC, og er nu blevet udnævnt til at være Carolyn Bennetts specielle repræsentant.

Hun skal dermed vejlede den canadiske minister, som er ansvarlig for oprindelige folk og nordlige anliggende, og på den måde være med til at hjælpe regeringen med at finde frem til en samarbejdsmodel, der inkludere traditionel viden, og større økonomisk fremgang for de arktiske egne, som gerne skulle føre til et sundt og levende arktisk samfund.

Samtidigt skal der også fokuseres på at bevare naturen og modarbejde klimaforandringerne.

Den nye måde at samarbejde på er et resultat af den amerikanske præsident Obama og premierminister Trudeaus diskussioner tilbage i marts måned såvel som af Premierminister Trudeaus løfte om at involvere Inuit direkte i ledelses og regeringsprocesser, der angår de arktiske egne.

Mary Simon udtaler til KNR, at det er et spændende og nødvendigt arbejde for at få Inuit, deres viden og synspunkter med på en helt central måde i udviklingen af nye ledelsesformer.

Arbejdet begynder i denne uge, og vil blandt andet involvere konsultationer med territorieregeringerne, Inuit og andre oprindelige folks organisationer såvel som ungdomsorganisationer.