Martha Lund Olsen vil ikke forklare røffel til Sermersooq

I onsdags var opfordringen fra naalakkersuisoq for sociale anliggender klar, men pludselig vil Martha Lund Olsen (S) ikke forklare sig.

Onsdag d. 28. januar medvirker naalakkersuisoq for sociale anliggender i et indslag på Nuuk TV om en blind borger, som kommunen fra den ene dag til den anden har tilbudt mindre hjælp i hverdagen.

- Altså jeg synes, at de skal genvurdere sagen, fordi det kan ikke passe, at en person med så vidtgående et handicap kan gå så mange timer ned i hjælp per uge, i forhold til den hjælp der kan ydes, slog Martha Lund Olsen fast.

På trods af den håndfaste opfordring vil naalakkersuisoq for sociale anliggender ikke forklare idag, hvorfor hun offentligt har presset Kommuneqarfik Sermersooq til at give bedre service til en blind mand.

 

Takkede selv nej til mere hjælp

Og det er atypisk for en minister at blande sig i enkeltsager på denne måde, og det mødte kritik fra Sermersooqs borgmester, Asii Chemnitz Narup. Derudover viste det sig, efter KNR ved hjælp af samtykke fra den blinde borger, fik adgang til mandens akter hos kommunen, at manden selv takkede nej til både madudbringning, dagcenter og aktivitetscenter, og han takkede også nej til en ventelisteplads til en særlig bolig, som kommunen tilbød ham. 

Der står også i Kommuneqarfiik Sermersooqs papirer, som manden har givet KNR lov til at se nærmere på, at han i november måned sidste år i øvrigt kun selv valgte at bruge otte støttetimer ud af de 20 støttetimer som kommunen har tildelt ham. I december måned brugte manden kun fem af de 20 støttetimer. I stedet foretrak manden, at benytte kommunens tilbud om støtte til andre formål, end hvad kommunen kunne gå med til.

 

Vil ikke kommentere sagen pludselig

Alle de førnævnte oplysninger er ikke nogen, som Martha Lund Olsen er klar over, da hun på Nuuk TV revser hovedstadskommunen. Og i dag har Siumut-politikeren da heller ikke lyst til at tale om sagen.

- Borgmesteren har en holdning, men den har jeg ingen kommentarer til, siger Martha Lund Olsen i dag til KNR.

 

Kommentarer

2018-10-12_14_10_56-inatsisartut-ukiakkut-ataatsimiinnerat-001.png

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt