Martha Lund Olsen vil bruge penge i dag

Naalakkersuisoq for familieområdet vil lave rejsehold med psykologer og nedbringe ventelister.
11. juni 2013 14:51

En krone brugt i dag, er ti kroner tjent i morgen. Det var det overordnede slogan for den plan naalakkersuisuoq, Martha Lund Olsen, siumut, i dag præsenterede for familieområdet - eller som det i virkeligheden er. Regeringens socialpolitik.

Dagens fremlæggelse bød på flere konkret tiltag, som skulle være i gang med sin endelige udformning. Heri blandt etableringen af en ny sikret døgninstitution for unge i Sisimiut, der kan huse 8 personer.

De fysiske rammer står allerede klar i Sisimiut, da man kan benytte en eksisterende institution.

- Det vi mangler er at få en godkendelse fra finansudvalget til at kunne adskille den her institution fra moderinstitutionen. Til at kunne lave noget specielt der er sikret afdelingen, siger Martha Lund Olsen.

Herudover fortæller Martha Lund Olsen også, at det er planen at gennemføre en psykologisk udredning af døgnanbragte børn og unge og nedbringe ventelisterne i løbet af det næste stykke tid.

I det hele taget lyder det til, at psykologerne får nok at lave.

Et andet initiativ går nemlig på, at etablere et rejsehold med psykologer, som skal tilbyde behandling til voksne, der lider efter at have været udsat for seksuelle overgreb som børn.

Formålet med dette er, at undgå at deres børn også bliver udsat for overgreb og andre former for omsorgssvigt.

Dette ser ud til at kunne realiseres allerede til efteråret.

Hvor pengene skal komme fra er stadig usikkert, men blandt andet overgår nogle midler, der var afsat til udsatte børn, til i stedet at gå til familiecentre.