Groft overfald: Mand sigtet for forsøg på manddrab

En mand er anholdt og sigtet for forsøg på manddrab efter et yderst groft overfald i Atammik. Generelt har politiet haft et travlt døgn.
Groft overfald, brand og alkolholrelaterede sager. Grønlands Politi har haft travlt det seneste døgn. Foto © : Kalaallit Nunaanni Politiit / Grønlands Politi
Skrevet af Thor Bill
03. februar 2024 12:36

Det har været et travlt døgn for Grønlands Politi, der har måtte rykke ud til husspektakler og alkoholrelaterede sager i hele landet.

I den mest alvorlige sag har politiet anholdt en mand i bygden Atammik nord for Nuuk for at have begået et yderst voldsomt overfald. Den anholdte er sigtet for forsøg på manddrab, oplyser vagtchef ved Grønlands Politi, Preben Kleist.

Ofret for overfaldet er blevet evakueret fra Atammik til Dronning Ingrids Hospital i Nuuk, men politiet kan ikke oplyse yderligere om hans tilstand.

Politiet efterforsker fortsat sagen.

Færdselsuheld og brand i Brugseni

Derudover har politiet også været ude til at færdselsuheld i Sisimiut i morges.

Ifølge vagtchefen blev der først anmeldt et brugstyveri, som politiet rykkede ud til. Efterfølgende blev der anmeldt et færdselsuheld, og politiet formoder, at føreren af bilen er kørt galt på vej væk fra brugstyveriet.

Ifølge vagtchefen blev føreren, som virkede beruset, også anholdt på stedet.

I Nuuk måtte politiet også tidligt i går aftes rykke ud til bydelen Qinngorput, hvor der var opstået brand i Brugseni. Politiet fik afspærret området, mens brandfolkene arbejdede.

Der er ingen meldinger om alvorligt tilskadekomne, og vagtchefen kan ikke give yderligere status på nuværende tidspunkt.

Vagtchefen oplyser i øvrigt, at politiet fortsat har travlt her i løbet af lørdagen med alkoholrelaterede sager og uro flere steder i landet.