Mand får 30 dage i anstalten for dødstrusler

En dommer og en medarbejder ved Sermersooq Kredsret blev truet på livet af en mand, der sagde, at havde "kriminelle forbindelser, der kunne slå kredsdommeren ihjel".
En mand er torsdag blevet idømt 30 dage i anstalten efter at havde truet en kredsdommer og en medarbejder ved Sermersooq Kredsret. Foto © : KNR / Birgitte Kjeldsen
23. februar 2024 10:24

- Det kan og skal ikke tolereres, når man truer personer på livet. 

Det siger chefanklager Mariam Khalil ved Grønlands Politi om en sag, der handler om dødstrusler. 

Sagen er mod en mand på 50 år, der sidste år blev idømt 30 dages anbringelse i anstalten efter, at han over telefonen truede en medarbejder og en kredsdommer ved Sermersooq Kredsret på livet.

Under samtalen, som var i marts sidste år, truede manden en medarbejder ved kredsretten og sagde, at han havde ’kriminelle forbindelser, der kunne slå kredsdommeren ihjel’, skriver Grønlands Politi i en pressemeddelelse.

Droppet i Landsretten

Manden blev i oktober idømt 30 dages anstaltsanbringelse. Han ankede dog på stedet, og sagen skulle havde været for Landsretten i går.

Men manden dukkede aldrig op, og derfor afviste Landsretten at behandle sagen. Derfor står dommen fra kredsretten ved magt.

- Det kan og skal ikke tolereres, når man truer personer på livet, der blot passer deres arbejde. I dette tilfælde en kredsretsdommer og en medarbejder ved retten. Jeg er derfor tilfreds med, at kredsrettens dom på 30 dages anstaltsanbringelse i dag er endelig, siger chefanklageren i pressemeddelelsen.

Udover de 30 dage skal manden også betale en bøde på 1.000 kroner for overtrædelse af færdselsloven.