Maliina vil ikke ændre holdning

Der bliver ikke udbetalt juleløn før jul for Selvstyreansatte. Naalakkersuisoq for finanser Maliina Abelsen holder fast i sin beslutning trods pres fra organisationer og underskriftsindsamling.
22. november 2011 07:45

2.300 underskrifter blev afleveret til Maliina Abelsen mandag eftermiddag. Det er underskrifter i protest mod at Selvstyret ikke udbetaler juleløn før jul. Men det får Naalakkersuisut ikke til at ændre på den beslutning, der blev truffet i april.

- Jeg har naturligvis forståelse for, at ændringer betyder forandring, og at en ny situation skal tilpasses. Men jeg har stor tillid til vores børnefamilier. Beslutningen i Naalakkersuisut er taget på baggrund af administrative besparelser og vil desuden betyde, at januar måned ikke vil blive så økonomisk lang, lyder svaret fra naalakkersuisoq for finanser, Maliina Abelsen.

Formanden for lønmodtager organisationen SIK Jess G. Berthelsen tolker Naalakkersuisuts stejle indstilling som en magtdemonstration.

- Jeg synes, at Maliina Abelsen agerer mor for os allesammen og vil fortælle os hvordan vi skal bruge vores penge. Hun laver samtidig magtdemonstration ved at vise at det er hende, der styrer pungen og vil ikke rokke sig trods mange underskrifter i protest, siger Jess G. Berthelsen til KNR.

Kommuneqarfik Sermersooq oplyser overfor KNR, at antallet af henvendelser til socialafdelingen stiger markant i midten af januar, når pengene slipper op. Kommunen mener, at det hænger sammen med den tidlige løn-udbetaling.

SIK har sammen med fire øvrige fagforeninger varslet en voldgiftssag, der skal afgøre, om Selvstyret har været i sin gode ret til at gøre op med traditionen med juleløn. Og som advokat Peter Breum på vegne af blandt andre lærerne og pædagogerne fortalte i radioavisen, satser man på at få afklaret spørgsmål som en hastesag inden jul.