Mødtes med kinesisk minister i Tianjin

Søndag mødtes Naalakkersuisoq for Erhverv og Råstoffer Ove Karl Berthelsen med den kinesiske minister for Land og Ressourcer.
Skrevet af Pipaluk Høegh
04. november 2012 16:03

Naalakkersuisoq Ove Karl Berthelsen mødtes med den kinesiske minister for Land og Ressourcer, Xu Shaoshi, til den kinesiske mineralmesse i Tianjin.

-Drøftelserne blev gennemført på et konkret og praktisk niveau og fokuserede på konkrete samarbejdsemner og projekter. Parterne er enige om at understøtte de videnskabelige og kommercielle relationer mellem Grønland og Kina i de kommende år, oplyser Naalakkersuisoq Ove Karl Berthelsen i en pressemeddelelse.

Grønland har en række fremtrædende råstofprojekter under udvikling, som f.eks. zink, kobber, molybdæn, jern og sjældne jordartsmetaller.

-Flere af projekterne har potentiale til at indgå i en øget samhandel mellem vores to lande. Kinas økonomiske vækst forudsætter adgang til metaller og mineraler, som indgår i produktionen af produkter til såvel eksport som det kinesiske hjemmemarked. Tilsvarende har vi i Grønland et stort behov for at få gang i økonomien, og et af de bedste bud er igangsættelse af råstof- og storskalaprojekter, oplyser Naalakkersuisoq Ove Karl Berthelsen.

Udover Grønlands Selvstyre, så deltog en række grønlandske selskaber i den kinesiske mineralmesse i Tianjin.