Loven skal laves om

En af de absolutte forkæmpere for bedre pasningsmuligheder for børn af hjemvendte studerende, Olga P. Berthelsen, går nu hele vejen og forlanger lovgivningen på området lavet om. Hun mener, at naalakkersuisut skal gøre alt for at studerende i udlandet kan komme hjem og gøre brug af deres evner.
Skrevet af Peter Troelsen
09. februar 2013 10:33

Der er tidligere kommet et § 37 spørgsmål fra IA-politikeren på området, men dengang kom der ingen forslag til løsninger for de hjemvendte studerendes børn, men nu har Olga P. Berthelsen så foreslået, at man laver om på Inatsisartutlov  nr. 16, der regulerer området.

-Vi har i Grønland stort brug for uddannet arbejdskraft, hovedsageligt den type uddannet arbejdskraft som allerede har en tilknytning til Grønland og som har et indgående kendskab til grønlandske forhold i forvejen.  Det arbejdes der seriøst på, men vi skal anstrenge os endnu mere for at opfylde dette, fastslår Olga P. Berthelsen.

I den forgangne uge gik de grønlandske studerende i Danmarks forening Avalak og De Grønlandske Kommuners Landsforening KANUKOKA sammen om at skaffe bedre forhold, og torsdag lovede Palle Christiansen her på knr.gl, at han gerne ville arbejde sammen med kommunerne om at bygge flere institutioner og uddanne flere pædagoger. Det kunne løse problemet på langt sigt, men Olga P. Berthelsen vil løse problemet med det samme via en lovændring.

- Jeg håber på, at vedtagelsen vil medføre, at kommunerne med stærk vilje følger loven, så vi kan få vore studerende fra Danmark hjem. Vi har virkelig brug for dem her. De studerende vil jo gerne hjem, som deres samarbejde med KANUKOKA fortæller alt om, siger Olga P. Berthelsen, der kan være et godt bud på et nyt medlem af naalakkersuisut, hvis koalitionen fortsætter efter valget 12. marts.