Ilulissat Lokal turistforening skal sikre lokal arbejdskraft

Lokale turistaktører i Grønlands største turistdestination, Ilulissat, vil stå sammen om at udvikle turismen. Der skal skabes arbejdspladser og indtjening, og der bliver, der nu stiftet en forening til formålet.
Foto © : KNR // Anton Gundersen Lihn
Skrevet af Kathrine Kruse
23. januar 2019 08:09

Aakattaq Sandgreen arbejder med turisme i Ilulissat, og han og en anden turistaktør har fået ideen til den nye forening.

- Vi kan ikke blive ved med at snakke om, at nu kommer der en masse turister, og at det skal vi udnytte. Det er bare snak, siger Aakattaq Sandgreen.

LÆS OGSÅ Avannaata Kommunia vil sprede turisterne ud til nabokommunerne

Foreningen skal blandt andet arbejde med, hvordan man kan fremme brugen af lokal arbejdskraft i turistindustrien:

- Det er måske fordi, at vi, i gåseøjne, ikke vil selv, at vi importerer så meget. Men det er os, som har ansvaret for vort land. Det er os, som må vise landet frem. Vi må også kunne gøre noget, i stedet for bare at pege fingre ad andre, siger Aakattaq Sandgreen.

LÆS OGSÅ Hurtigere visumbehandling for kinesiske turister glæder rejseselskab

Og der er store muligheder for at udvikle og bruge turismen i Ilulissat til at skabe omsætning og indtjening til området:

- Vi må lære at gribe pengene. Der kommer en masse penge, når sommeren begynder, og de rejser igen, når sommeren slutter. Mange millioner, siger Aakattaq Sandgreen.

Der holdes en stiftende generalforsamling for turismeaktørerne i Ilulissat i Sermermiut onsdag.

LÆS OGSÅ Manglen på lokal arbejdskraft udfordrer Royal Greenland