Døgnrapport: Lønningsdag gav politiet lidt at lave

Politiet har haft lidt at se til det seneste døgn, oplyser vagtchefen fredag morgen, og det var helt forventeligt, siger han.
Lønningsdag betyder, at politiet forbereder sig på, at det bliver ekstra travlt. Det har dog været stille og roligt, siger vagtchef Ole Hald. Foto © : Kalaallit Nunaanni Politiit / Grønlands Politi
01. september 2023 11:29

Gadeuorden og vold i Nuuk og en enkelt anholdelse i Paamiut har optaget politiet det seneste døgn, oplyser vagchefen ved Grønlands Politi Ole Hald.

- Der har været lidt gadeuorden og et par voldssager, men ikke noget vildt. Klammeri er, hvad der sker, når der er gang i gaden, og der bliver indtaget alkohol også, siger han.

Politiet var klar på, at det seneste døgn kunne blive en travl affære på grund af lønningsdag. Derfor kommer de få episoder ikke bag på ham. Han understreger dog, at den smule gadeuorden, der har været, ikke er blevet til mere.

Vold ender i retten

Anderledes forholder det sig med en anmeldelse om vold i Nuuk. Anmeldelsen kom klokken fire i morges.

En 19-årig pige er blevet sigtet for vold mod en 15-årig pige, og der kommer et retsligt efterspil på episoden, oplyser politiet.

Den sigtede er dog løsladt igen, og politiet har lagt sagen til side for nu, fortæller vagtchefen.

Røveri i Paamiut

Vagtchefen oplyser yderligere, at der i går klokken halv syv kom en anmeldelse om et muligt røveri i Paamiut. Politiet undersøger stadig sagen, og vagchef Ole Hald kan lige nu ikke oplyse yderligere detaljer.

Han henviser til sin kollega vicepolitikommissær Johan Wester, som KNR har forsøgt at få en kommentar fra, men uden held.