Lav et affalds-hit og vind 10.000 kroner

Departementet for Miljø og Natur sætter nu 10.000 kroner på højkant og inviterer alle landets skoleklasser til at lave et affalds-hit.
03. september 2014 04:06

Opgaven går ud på at lave en video, hvor klassen optræder med Julie Berthelsens kampagnesang Qujanaq. Det er den sang, der siger tak til alle, der bruger skraldespanden og er med til at passe på Grønlands miljø og natur.

LÆS OGSÅ Skraldesang hitter

For at deltage i konkurrencen skal læreren lægge et linkt til videoen på Qujanaqs Facebook-side - det er www.facebook.com/qujanaq. Og så gælder det ellers bare om at få folk til at synes godt om videoen.
 
Blandt de mest populære videoer udpeger en dommerkomité så vinderklassen, der får 10.000 kroner til fællesaktivitet.

Vinderen afsløres den 22. september

Fristen for at lægge videoer på facebook og være med i konkurrencen er den 22. september. Og i slutningen af måneden afsløres det så, hvilken klasse der løber af med sejren og de 10.000 kroner.

LÆS OGSÅ Syngende skraldespande i fire byer

Kampagnen om at bruge skraldespandene blev skudt igang i maj, hvor julie Berthelsen gav koncerter i Maniitsoq og Nuuk. Og de blev så fulgt op af en musikvideo, der er blevet vist flere gange på tv.
 
Samtidig er Facebooksiden blevet meget populær. 2.000 følger den, og over 7.000 har set musikvideoen, der iøvrigt også kan bruges som ringetone på mobilen.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut lancerer musikvideokonkurrence for børn