Lars Lennert Abelsen vinder VM-bronze i Taekwon-do

VM i Taekwon-do afvikles i Kazakstan, hvor en af medaljerne blev vundet af en grønlandsk udøver.
Lars Lennert Abelsen med sin VM-bronzemedalje Foto © : GTF
Skrevet af Noah Mølgaard
23. august 2023 10:19

Grønland har for første gang i mange år vundet en medalje ved verdensmesterskaber i Taekwon-do.

Lars Lennert Abelsen fra Nuuk er nemlig blevet nummer tre til VM. 

- Jeg har vundet bronze i discplinen tul for udøvere med sort bælte i 4. dan, fortæller Lars Lennert Abelsen fra Kazakstan, hvor VM-bliver afviklet i disse dage.

VM i Taekwon-do bliver afviklet med deltagelse fra 83 forskellige lande, hvor der bliver konkurreret i forskellige discipliner.

Disciplinen tul er en disciplin, hvor udøverne skal vise helt bestemte bevægelser foran dommere. Konkurrencerne bliver afviklet som dueller mellem to udøvere, hvor vinderen går videre til næste runde.

- Jeg er utrolig glad for min medalje. Jeg har under hele min landsholdskarriere ligget tæt på en medalje.. Jeg har enten manglet få point eller fået en dårlig lodtrækning, hvor jeg tidligt i konkurrencerne har mødt udøvere, der senere vandt konkurrencen, fortæller 33-årige Lars Lennert Abelsen til KNR.

Fuld koncentration

- Jeg er meget glad for mit resultat. Jeg kan næsten ikke fatte, at jeg stadig som seniorudøver kan opnå det resultat, siger Lars Lennert Abelsen.

Det har også krævet fuld koncentration, som konkurrencerne skred frem og medaljemuligheden rykkede tættere på.

- Man kan betegne tul-øvelserne som lukkede systemer. Min udførelse af opgaven er derfor meget afgørende, fortæller Lars Lennert Abelsen.

- Jeg ligger derfor meget stor vægt på at holde min koncentration alene på min udførelse af øvelsen og slet ikke tænke på, hvordan min duellant udfører den, siger Lars Lennert Abelsen, der nu har fået endnu større motivation til at forbedre sig.

Inukkuluk Lennert fra Sisimiut er også med i VM. Han manglede kun få point til også at kunne avancere sig i tul-konkurrencen.

Grønlandske taekwondo-udøvere har tidligere vundet medaljer ved verdensmesterskaber og Europamesterskaber.