Lars Emil: Ingen kommentar til Nikku Olsens udelukkelse

Formanden for det midlertidige udvalg til valgs prøvelse Lars Emil Johansen vil ikke kommentere på, hvilken forbrydelse der ligger bag den manglende godkendelse af partistifteren for Partii Inuit Nikku Olsen. Til gengæld vil han gerne fortælle om udvalgets arbejde.
05. april 2013 13:53

Lige så snart et valg er overstået, bliver der nedsat et midlertidigt udvalg til valgs prøvelse. Det består af aldersformanden og fire andre folkevalgte. I dette tilfælde sad Nikku Olsen, som leder af Partii Inuit selv i det midlertidige udvalg til valgs prøvelse sammen med Sivert K. Heilmann, Kuupik Kleist, Jens B. Frederiksen og aldersformanden Lars Emil Johansen.

-Det er jo et arbejde som alt andet, men måske ikke det mest morsomme og inspirerende stykke arbejde. Det er en nødvendig del af en demokratisk proces, at man får efterprøvet medlemmernes valgbarhed. Derfor har jeg taget det som en vigtig del af mit arbejde, fortæller Lars Emil Johansen til KNR.

Når talen falder på udelukkelsen af Nikku Olsen fra det parlamentariske arbejde, viser Lars Emil Johansen sin store rutine udi den politiske metier og bliver meget lidt konkret.

-Jeg kan naturligvis ikke udtale mig i enkeltheder om vedkommendes sag, men nøjes med at sige, at Inatsisartut har vurderet den foranstaltning, der er sket i den sag, og den dato det er sket på, som værende af en sådan art, at pågældende ikke kunne findes værdig til at være medlem af Inatsisartut på nuværende tidspunkt, forklarer Lars Emil Johansen.