Valg2018 Lang vej endnu for Samarbejdspartiet

Ny meningsmåling er dårligt nyt for Michael Rosing og Tillie Martinussen, som ikke ser ud til at blive valgt ind med Samarbejdspartiet. Men de bevarer optimismen.
Skrevet af Jonas Fievé
28. marts 2018 13:51
Versionist Knud Reimer

Hvis der var valg i dag ville Samarbejdspartiet ifølge HS Analyse kun få 1,8 procent af stemmerne, og dermed ville det nye parti ikke blive repræsenteret i Inatsisartut, da spærregrænsen ligger på mellem 2,7 til 2,9.

LÆS OGSÅ Tillie Martinussen bliver medstifter af Samarbejdspartiet

Dagens meningsmåling bliver dog mødt med sindsro af stifteren Michael Rosing, som derimod sætter spørgsmålstegn ved holdbarheden af målingen. 

- For det første er det sådan med os, at vi har en meget stor tilslutning i nogle segmenter og en meget lille tilslutning i andre segmenter. Specielt med små partier, så er den slags undersøgelser svære at lave retvisende, siger stifter af Samarbejdspartiet. Michael Rosing

LÆS OGSÅ Partier i kamp mod tiden

Vi er først lige startet

Desuden påpeger han, at valget kom lige pludseligt, så derfor er meget af den første tid gået med at gøre folk opmærksom på deres nye parti.

Men Michael Rosing er overbevist om, at det vil ændre sig i takt med, at de får fortalt vælgerne, hvad det nye parti står for.

 - Så jeg er helt sikker på, at lige så snart, at vi kommer i gang og vi rent faktisk får en chance for at fortælle folk, hvad vi står for, så vil det tal ændre sig, siger han.

Med lidt under fire uger til valget, så handler det for den tidligere demokrat nu om at trække i arbejdstøjet.

Selv med dagens nedslående meningsmåling er håbet dog ikke opgivet.

- Langt fra. Vi er først ved at gå i gang nu, sagde Michael Rosing fra Samarbejdspartiet.

LÆS OGSÅ IA tager snæver føring i første måling