Tillie Martinussen bliver medstifter af Samarbejdspartiet

Tidligere medlem af Inatsisartut Tillie Martinussen, der forlod Demokraterne i december måned, har meldt sig under fanerne i Michael Rosings nye parti, Samarbejdspartiet, som medstifter.
Foto © : Camilla Dam/KNR
Skrevet af Thomas Munk Veirum
09. februar 2018 12:10

Gennem længere tid har løsgænger i Inatsisartut Michael Rosing arbejdet på at stifte et nyt parti. Michael Rosing forlod Demokraterne i september sidste år, og nu har han officielt fået selskab af Tillie Martinussen i bestræbelserne på at starte et nyt parti.

LÆS OGSÅ Tillie Martinussen forlader Demokraterne

- Jeg brænder for en masse sager endnu, og mener ikke det er på tide endnu at droppe ud af politik. Efter lange drøftelser af mærkesager, de store politiske linjer, og de områder jeg brænder for, har jeg nu besluttet mig for, at være medstifter af det nye parti, og er også blevet enig med Michael Rosing om et navn; Samarbejdspartiet, siger Tillie Martinussen i en pressemeddelelse.

Tillie: En fornøjelse at bygge op

Tillie Martinussen forlod Demokraterne i december med begrundelsen om, at baglandet ifølge hende ikke blev hørt.

- Jeg synes ikke nogen af de nuværende partier har dækket mine politiske mærkesager ret godt, og det er en fornøjelse at få lov til at være med til, at bygge noget op, fra grunden, siger Tillie Martinussen.

LÆS OGSÅ Rosing forlader Demokraterne og smækker med døren

Blandt hendes mærkesager bliver hjælp til udsatte børn og unge, og Martinussen vil også arbejde for, hvad hun kalder en "styrket udenrigs,- og Rigsfællesskabspolitik".

Partiet er ifølge meddelelsen under opbygning, og folkene bag er ved at samle underskrifter og skrive vedtægterne færdigt for at kunne stille op til de kommende valg.