Landsretten stadfæster dom over 27-årig mand i drabssag

Landsretten har stadfæstet en forvaringsdom over en 27-årig mand.
Manden blev i kredsretten dømt for drab og usømmelig omgang med lig. Foto © : KNR Inge S. Rasmussen
09. august 2023 12:02

Tilbage i april blev en nu 27-årig mand idømt forvaring for drab i Sisimiut på en 56-årig kvinde og efterfølgende usømmelig omgang med lig. Den dømte ankede straks dommen, men dommen er nu blevet stadfæstet af Landsretten.

Det oplyser Grønlands Politi i en pressemeddelelse.

Under retssagen i Landsretten skulle der tages stilling til både skyldsspørgsmål og forvaringsdommen. Så langt nåde retten dog ikke, da den tiltalte valgte at acceptere kredsrettens vurdering af skyldsspørgsmålet.

Landsretten skulle således kun tage stilling til forvaringsdommen. En dom, som blev stadfæstet på baggrund af grovheden i den kriminelle handling og en anbefaling fra Retslægerådet.

Anklageren er tilfreds

- Som jeg også sagde efter kredsrettens afgørelse, så har vi med en meget farlig mand at gøre. Han er tidligere dømt for vold, trusler og frihedsberøvelse, og nu også drab og usømmelig omgang med lig, udtaler anklager Gutti Harryson, der både førte sagen i kredsretten og i Landsretten.

Han uddyber:

- Når Retslægerådet samtidig klart anbefaler forvaring, mener jeg ikke, at en langvarig tidsbestemt foranstaltning ville være tilstrækkeligt til at beskytte borgerne. Det var både kredsretten og landsretten enig med mig i, hvilket jeg naturligvis er tilfreds med.

Med stadfæstelsen af dommen i Landsretten er sagen endeligt afgjort.