Landsretten: Kvinde får fire år og seks måneder i anstalten for smugling

En dansk kvinde ankede en dom fra kredsretten i håbet om at modtage en mildere straf for indsmugling af narkotika. Det skete ikke.
Grønlands Landsret har nu stadfæstet en dom fra Kredsretten i Nuuk, hvor en kvinde fik fire et halvt års anstaltsanbringelse. Foto © : KNR
30. juli 2024 11:03

I går stadfæstede Grønlands Landsret en dom fra Sermersooq Kredsret i Nuuk, hvor en 51-årig dansk kvinde var blevet dømt for indsmugling af 209 gram kokain fra Danmark til Grønland.

Det gav fire år og seks måneders ubetinget anstaltsanbringelse. Selvom kvinden havde erkendt forholdet og modtaget en straksdom, ankede hun dommen til Landsretten i håbet om en mildere foranstaltning.

Men Grønlands Landsret stadfæstede altså dommen, hvorefter kvinden i går blev kørt i anstalten til afsoning.

Det skriver Grønlands Politi en pressemeddelelse.

- Det er en alvorlig ting at smugle hårde narkotiske stoffer til Grønland. Dommen er et eksempel på, at selv smugling af en forholdsvis lille mængde bliver sanktioneret med en meget lang frihedsberøvelse, står der.

- Da Grønland er et lille samfund, er den hårde narkotikas skadevirkninger et betydeligt samfundsproblem. Derfor bliver sager med hårdere narkotiske stoffer bedømt strengere end i Danmark, udtaler specialanklager ved Grønlands Politi Lars Petersen i pressemeddelelsen.

Kvinden blev anholdt 25. maj i år, da hun fløj fra København til Kangerlussuaq. Hun blev standset i tolden ved ankomst, og her fandt man 209 gram kokain i hendes bagage.