Landskamp mod Kosovo må ikke vises i tv eller Facebook

Det grønlandske fodboldlandshold er i Tyrkiet, men deres største kamp nogensinde må ikke vises med levende billeder.
Skrevet af Noah Mølgaard
20. september 2022 15:46

Det grønlandske fodboldlandshold spiller mod Kosovo fredag aften.

Kosovo er nummer 106 på verdensranglisten og det stærkeste hold, Grønland har spillet mod nogensinde.

Men kun spillerne får den store oplevelse for sig selv.

Det Europæiske fodboldforbund UEFA har truet Kosovo med sanktioner, hvis de spiller en tv-kamp mod et land, der ikke er medlem af internationalt forbund.

- Vi kunne ikke gøre andet end at acceptere de betingelser, Kosovo har stillet, siger formanden for Grønlands Boldspilunion KAK, Benjamin Kielsen, til KNR.

- Vi har sågar også spurgt til mulighed for streaming på Facebook. Den mulighed blev også afvist, siger Benjamin Kielsen.

Håb forude

Grønland har nu i flere årtier søgt muligheder for optagelse i internationale forbund – uden held indtil videre. Nu er ansøgningen rettet til det nordamerikanske fodboldforbund Concacaf.

- Jeg kan ikke sige noget om tidsplanen for eventuel optagelse. Vi har en arbejdsgruppe, der har opgaven, og jeg vil ikke presse på for at få en hurtig afslutning på processen, siger Benjamin Kielsen.

Han hæfter sig dog ved, at store anlægsprojekter i Nuuk kan få betydning for Grønlands chancer for at blive optaget i det internationale forbund.

LÆS OGSÅ Landstræner: Nyt landshold skal møde den stærkeste modstander nogensinde

- Inatsisartut skal drøfte anlæggelse af et nationalstadion i Nuuk - muligvis med overdækket fodboldbane. Det bliver noget, der bliver bemærket, siger Benjamin Kielsen.

- Et af kravene er afstand til en international lufthavn og Nuuk får sin egen internationale lufthavn om to år. Det vil styrke vores argumenter for at kunne blive optaget i internationalt forbund, siger Benjamin Kielsen.

Må leve med det

Det grønlandske fodboldlandshold må i mellemtiden leve med, at eventuelle internationale kampe ikke kan vises i tv eller streaming på nettet.

KNR-TV havde også fået en aftale på plads med tv-hold i Tyrkiet til direkte livesending af kampen mod Kosovo.

Den plan blev taklet bort af betingelser for medlemmer af internationale forbund.