Landstræner: Nyt landshold skal møde den stærkeste modstander nogensinde

Det nye landshold kan glæde sig til den nærmeste fremtid, hvor de kommer til at spille mod et af Europas bedste hold på deres første træningsturneringstur i udlandet.
- Kosovo er den stærkeste modstander, Grønland nogensinde har mødt, siger Morten Rutkjær. Foto © : Peter Vest
Skrevet af Else Olsvig
23. august 2022 05:29

Grønlands herrelandshold i fodbold har fået nyt blod efter et yderst spændende GM i Ilulissat i sidste weekend. Seks nye spillere er nemlig udtaget.

Det nye landshold kan glæde sig til den nærmeste fremtid, hvor de kommer til at spille mod et af Europas bedste hold på deres første træningsturneringstur i udlandet. Det sker allerede i næste måned, hvor holdet tager til Tyrkiet for at deltage i et træningsturnering med fire nationer.

Her er det nye landshold:

Brian Rosing Kleist

Peter Berthelsen

Aiko Elgård Nielsen

Kunuuteerak Isaksen

Katu Madsen

Morten Fleischer

Adam Ejler Hansen

Morten Nystrup

Mika Thyssen

Rene Eriksen Petersen

Mathias Mac Christensen

Nikki Petersen

Niels Erik Eriksen

Ari Hermann

Karsten Møller Andersen

John Ludvig Broberg

Søren Kristiansen

Nemo Thomsen

Søren Kreutzmann

Hans Karl Berthelsen

Her kommer landsholdet til at møde det hidtil stærkeste modstander på fodboldbanen:

- Nu har vi mulighed for at møde Kosovo, som er med i kvalifikationsspillet i UEFA. Derfor vil jeg vurdere det som den største kamp, Grønland har haft, fordi det er den stærkeste modstander, Grønland nogensinde har mødt, siger Morten Rutkjær.

LÆS OGSÅ Arsaannermi GM-mi arsallammanngortoq: Toqqarneqarneq tupaallaatigeqaara

- Så, det bliver en god udfordring, men det er også noget, vi bevidst arbejder med. 

Ud over kampen mod Kosovo skal landsholdet også spille mod Kasaktans U-19 landshold, Burundis landshold og Turkmenistans landshold.

- Altså hele turen til Tyrkiet går jo ud på, at vi gerne vil lære spillerne, hvordan vi vil spille med landsholdet. Vi skal også finde ud af, hvordan vi skal spille og samarbejde med hinanden.

- Og så går vi ud og gør alt, hvad vi kan, mod en meget, meget stærk nation, som normalt dyster mod de bedste hold i Europa. For os giver det et billede af, hvor vi er med grønlandsk fodbold, siger Morten Rutkjær.

Landsholdene blev fundet under GM kamp

Landstræneren fandt under det GM, som netop er slut, og hvor han har fulgt godt med fra sidelinjen. 

- Der er sket klare forbedringer hver gang, vi har samlet landsholdet. Under grønlandsmesterskabet var jeg så glad og positivt overrasket over, at spillerne virkede i klar bedre fysisk forfatning. 

- Der er sket en kæmpe udvikling på de to år, vi har været i gang, og vi er jo kun lige startet. Så jeg glæder mig til at se om fem år, hvor vi så står henne, siger Morten Rutkjær. 

Herrelandsholdet er i Tyrkiet fra den 17. til den 25. september.