Børne-og Unge alliancen savner at være blevet inddraget, og håber, at dette åbne brev vil være starten på en dialog med dem. Arkivfoto

Kære politikere: Lad os være en del af løsningen

Sådan lyder det i et åbent brev fra den såkaldte Børne- & Ungealliance, der samler en række organisationer, med det formål at kæmpe for gode børneliv her i landet.

Høje selvmordstal, seksuelle krænkelser og børn, der ikke får den hjælp, de har behov for. Det er forhold, som det grønlandske samfund til stadighed kæmper med, skriver Børne- og Ungealliancen.

De glæder sig over at politiske krav om handling den seneste tid er kommet højere op på dagsordenen, såsom Inatsisartut der har pålagt Naalakkersuisut at søge den danske regering om hjælp.

LÆS OGSÅ Tillie: Alt for mange selvmordstrusler trods strategi

- Men ofte ser vi, at samarbejdsaftaler underskrives, så myndigheder kan handle i fællesskab, men fællesskabet udebliver. Og det gælder også inddragelse af de børneorganisationer som er samlet i Børne- og Ungealliancens netværk.

Børne- og Ungealliancen består af en lang række aktører på børneområdet. Lige fra store internationale organisationer til lokale organisationer.

- Vi er derude, hvor børnene mistrives. Vi arbejder med de børn og de familier, der af forskellige årsager har store problemer inde på livet. Vi er i stort set hver en by og bygd og samarbejder med lokale instanser for at dæmme op for de sociale problemer.

- Derfor finder vi det ærgerligt, at ingen politikere i processen op mod henvendelsen til den danske stat har forhørt sig hos os om vores erfaringer og råd.

LÆS OGSÅ Seksuelle overgreb er stadig et stort problem

- Vi savner at være blevet inddraget. Og vi håber, at dette åbne brev vil være starten på en dialog med os.

- Så kære politikere. Lad os komme i arbejdstøjet. Sammen. Slutter Børne- & Unge alliancen sit åbne brev til politikerne.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt