Kære politikere: Lad os være en del af løsningen

Sådan lyder det i et åbent brev fra den såkaldte Børne- & Ungealliance, der samler en række organisationer, med det formål at kæmpe for gode børneliv her i landet.
Børne-og Unge alliancen savner at være blevet inddraget, og håber, at dette åbne brev vil være starten på en dialog med dem. Arkivfoto
Skrevet af Karsten Sommer
20. september 2019 10:23

Høje selvmordstal, seksuelle krænkelser og børn, der ikke får den hjælp, de har behov for. Det er forhold, som det grønlandske samfund til stadighed kæmper med, skriver Børne- og Ungealliancen.

De glæder sig over at politiske krav om handling den seneste tid er kommet højere op på dagsordenen, såsom Inatsisartut der har pålagt Naalakkersuisut at søge den danske regering om hjælp.

LÆS OGSÅ Tillie: Alt for mange selvmordstrusler trods strategi

- Men ofte ser vi, at samarbejdsaftaler underskrives, så myndigheder kan handle i fællesskab, men fællesskabet udebliver. Og det gælder også inddragelse af de børneorganisationer som er samlet i Børne- og Ungealliancens netværk.

Børne- og Ungealliancen består af en lang række aktører på børneområdet. Lige fra store internationale organisationer til lokale organisationer.

- Vi er derude, hvor børnene mistrives. Vi arbejder med de børn og de familier, der af forskellige årsager har store problemer inde på livet. Vi er i stort set hver en by og bygd og samarbejder med lokale instanser for at dæmme op for de sociale problemer.

- Derfor finder vi det ærgerligt, at ingen politikere i processen op mod henvendelsen til den danske stat har forhørt sig hos os om vores erfaringer og råd.

LÆS OGSÅ Seksuelle overgreb er stadig et stort problem

- Vi savner at være blevet inddraget. Og vi håber, at dette åbne brev vil være starten på en dialog med os.

- Så kære politikere. Lad os komme i arbejdstøjet. Sammen. Slutter Børne- & Unge alliancen sit åbne brev til politikerne.