Løkke på vej med ministerrokade

Klokken 11 i dag dansk tid tager statsminister Lars Løkke Rasmussen forbi Amalienborg for at meddele dronningen, at to af hans ministre går af.
Foto © : DR
02. maj 2018 06:29

Det er uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) og miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V), som tirsdag aften begge meddelte, at de stopper i dansk politik.

Søren Pind har flere ministerposter bag sig, men han har nu valgt at trække sig, da energien ikke er til mere på højt, politisk plan, lyder meddelelsen fra ham.

LÆS OGSÅ Justitsminister må aflyse besøg i Nuuk

Pind har de seneste to år haft ansvaret for uddannelses- og forskningsverden i Danmark, herunder også grønlandske og færøske studerende i Danmark.

Også Esben Lunde Larsen trækker sig med pludselig varsel, dog uden nogen konkret forklaring. Det sker efter tre ret omtumlede år som minister for miljø- og fødevareområdet bl.a. på grund af en reform af de danske fiskekvoter.

LÆS OGSÅ Regeringen øger beløb til oprydning af forladte baser

Esben Lunde Larsen var desuden tidligere på året med til at indgå en aftale med Naalakkersuisut om oprydning af de tidligere, amerikanske militærbaser i Grønland.

LÆS OGSÅ Danmark har undladt at bede USA rydde op