Lærere klar til at ophæve blokade

IMAK vil ophæve sin ansættelsesblokade midlertidigt, hvis arbejdsgiverne takker ja til en invitation om genoptage forhandlingerne.
Skrevet af Mads Ullerup
13. april 2012 06:35

Lærernes fagforening IMAK er nu villige til at suspendere sin ansættelsesblokade, hvis Naalakkersuisut og Kommunerne vil vende tilbage til forhandlingsbordet.

Sådan lyder det fra IMAK's formand Sivso Dorph, der hermed forsøger at afværge et politisk indgreb i forhold til en ny overenskomst for landets folkeskolelærere.

- Hvis blokaden er en hindring i forhold til at planlægge næste skoleår, er vi villige til at suspendere blokaden frem til ultimo juni, så vi har tid til eventuelt at nå frem til et resultat, siger Sivso Dorph.

IMAK har hen over påsken holdt møder med samtlige partier om den fastlåste forhandlingssituation.

Opfordringer fra partierne var klar - IMAK skal forsøge at genoptage forhandlingerne med deres arbejdsgivere.

Efter et bestyrelsesmøde torsdag blev det derfor besluttet at tage kontakt til Selvstyret for igen at kickstarte forhandlingerne.

- En forhandlingssituation er altid et spil, hvor man tager de midler man har i anvendelse, siger Sivso Dorph om den stejlhed, man ellers har givet udtryk for i forhold til at opretholde blokaden.

Det er nu to år siden, at den seneste overenskomst mellem IMAK og deres arbejdsgivere Naalakkersuisut og Kommunerne udløb; blokaden for ansættelse af nye lærere har varet halvanden måned og har allerede konsekvenser ude på folkeskolerne - både her og nu og ikke mindst for planlægningen af næste skoleår, har det den seneste tid lydt fra flere kommuner.