Længde-debat får Kalaallit Airports til at udskyde udbud

Kalaallit Airports venter med at sende byggeriet af de kommende lufthavne i udbud. Det skriver bestyrelsen i en pressemeddelelse fredag middag.

Årsagen til at bestyrelsen i Kalaallit Airports vælger at udskyde udbuddet er, at de afventer, at der kommer afklaring om anlægsloven.

Da Inatsisartut mandag behandlede loven blev der skabt tvivl om, hvor lange landingsbanerne til de nye lufthavne skal være.

LÆS OGSÅ Usikkerhed om længde kan udskyde lufthavne med et år

Den usikkerhed fik bestyrelsen i Kalaallit Airports til at mødes torsdag og her har den besluttet, at vente med udbuddet, der ellers var klar til at blive sendt ud i maj.

- Beslutningen om midlertidig udskydelse af udbuddet er sket i god forståelse med Naalakkersuisut, og har til formål at give parterne mulighed for at tilvejebringe den fornødne afklaring af grundlaget for udbuddet, siger bestyrelsesformand Johannus Egholm Hansen.

LÆS OGSÅ Hele landets infrastruktur skal tages med i betragtning

Tvivlen om banelængderne opstod mandag fordi Partii Naleraq foreslog, at det bør undersøges, hvilke konsekvenser kortere landingsbaner vil have.

Tirsdag sagde Johannus Egholm Hansen til KNR, at en stor del af forarbejdet til lufthavnene skal begynde forfra, hvis landingsbanerne pludselig skal være kortere end man hidtil har arbejdet med.

Ifølge bestyrelsesformanden kan det give en forsinkelse på mindst et år.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl