Kalaallit Airports: Usikkerhed om længde kan udskyde lufthavne med et år

Under mandagens debat om lufthavne foreslog Partii Naleraq at undersøge alternative længder på de nye landingsbaner - det kan udskyde udbuddet af anlægsopgaven på de tre nye lufthavne med et år.
Skrevet af Thomas Munk Veirum
29. maj 2018 11:26

Kalaallit Airports er klar til at sende opførelsen af tre nye lufthavne i Nuuk, Ilulissat og Qaqortoq i udbud, men selskabets bestyrelse skal nu drøfte, om udbuddet skal vente til senere, fordi der under mandagens debat i Inatsisartut blev skabt tvivl om hvor lange landingsbanerne skal være.

- Personligt er det min holdning - men jeg taler ikke på vegne af hele bestyrelsen - men det er min holdning, at det er meningsløst at gennemføre et udbud på 2200 meter, hvis Inatsisartut senere beslutter, at det er et andet projekt man vil have, siger bestyrelsesformand i Kalaallit Airports, Johannus Egholm Hansen.

Han oplyser, at Kalaallit Airports bestyrelse skal mødes på torsdag, hvor bestyrelsen vil tage beslutning om, hvorvidt udbuddet af anlægsopgaven på de tre nye lufthavne skal udskydes.

Kalaallit Airports er ifølge bestyrelsesformanden bemyndiget til at gennemføre udbuddet via finansloven for 2018, der blev vedtaget på efterårssamlingen, og selskabet var klar til at gennemføre det, hvis der ikke var blevet skabt tvivl om grundlæggende forudsætninger i projekter:

- Hvis vi nu skal til at diskutere alternative banelængder, og det er det, man ender med at vedtage, så betyder det at vi skal starte projekteringen forfra, siger Johannus Egholm Hansen.

Ifølge bestyrelsesformanden vil det betyde en forsinkelse på mindst et år i forhold til at lave et nyt udbud.

Naleraq vil undersøge banelængder

Han forklarer desuden, at Kalaallit Airports har arbejdet ud fra de banelængder, der blev vedtaget af Inatsisartut tilbage i 2015.

Det var ordføreren for koalitionspartiet Partii Naleraq, Jens Napaattooq, der under mandagens førstebehandling af loven om de tre nye lufthavne foreslog, at udvalget, der foretager den videre behandling af loven, undersøger konsekvenserne ved at lave kortere landingsbaner end hidtil planlagt.

Under debatten kom det frem, at koalitionspartierne havde aftalt at anden- og tredjebehandle loven allerede første uge i juli. Opbakningen til den fremgangsmåde forsvandt dog under debatten, og det blev foreløbig besluttet, at forslaget først færdigbehandles på efterårssamlingen.

Udskydelsen af anden- og tredjebehandlingen har dog ikke betydning for udbuddet, siger bestyrelsesformanden, fordi selskabet allerede har fået den bemyndigelse via finansloven.