Kviesgaard: Overskud må ikke blive en sovepude

Landskassen overskud på 137 millioner kroner må ikke blive en sovepude for Naalakkersuisut, mener direktør i Grønlandsbanken, Martin Kviesgaard.
Martin Kviesgaard Foto © : KNR
27. maj 2016 05:12

- Det er positivt, at der er et pænt overskud i landskassen som følge af blandt andet et ekstraordinært godt fiskeri og gode priser, siger Martin Kviesgaard og fortsætter:

- Men vi er også enige med naalakersuisoq for finanser Randi Evaldsen i, at Grønlands udfordringer ikke er løst.

Udtalelsen er en reaktion på offentliggørelsen af landskasseregnskabet 19. maj. Her viste regnskabet et overskud på 137 millioner kroner for 2015, og det var 210 millioner kroner mere en budgettet, der havde forudsagt et underskud på 73 millioner kroner.

Læs også Professor er tilfreds med overskud

Naalakkersuisut bør dog ikke hvile på laurbærerne ifølge Kviesgaard:

- Der skal betydelige reformer til for at sikre en bæredygtig økonomi og for at skabe udvikling og vækst. Derfor må det gode resultat ikke blive en sovepude og en anledning til at udskyde reformerne, siger han.

Læs også Overraskende stort overskud i landskassen

Ifølge bankdirektøren er der stadig tale om et "akut behov" for reformer.

- Grønlandsbanken har tidligere peget på det akutte behov for strukturforbedrende reformer på blandt andet boligområdet, pension og uddannelse. Samtidig har vi alvorligt brug for, at der fokuseres mere på udvikling af det private erhvervsliv, siger Martin Kviesgaard.

Læs også Økonomisk uafhængighed virker næsten umulig