Doris Jakobsen: Udflytning af uddannelser må ikke gå udover kvaliteten

Det er vigtigt at udvikle kysten, men kvaliteten på uddannelser må ikke blive dårligere. Sådan siger nalakkersuisoq for uddannelse, Doris Jakobsen.
24. marts 2017 12:53

Som en del af Kommune Kujalleqs, Qaasuitsup Kommunias og Qeqqata Kommunias plan om at flytte 600 arbejdspladser fra Nuuk, skal fire uddannelser også flyttes til andre byer i landet.

Det er blandt andet socialrådgiveruddannelsen, der kan blive rykket nordpå, hvis de tre kommuner får deres vilje. Det kunne vi fortælle på KNR torsdag.

Men intet er dog fastlagt endnu, siger naalakkersuisoq for uddannelse:

- Det er ikke afgjort. Men kommunerne har foreslået, at den skal flyttes til Ilulissat, og den politiske koordinationsgruppe har besluttet, at konsekvenserne skal undersøges, siger naalakkersuisoq for uddannelse, Doris Jakobsen, og fortsætter:

- Det er vores politiske ansvar at udvikle hele kysten - også med hensyn til uddannelser.

Adjunkt Steven Arnfjord på socialrådgiveruddannelsen på Ilisimatusarfik er ikke glad for forslaget om at flytte uddannelsen fra Nuuk, og gør opmærksom på konsekvenserne, såfremt planerne gennemføres.

Viden og forskning kan gå tabt, og så vil der ikke være praktikpladser nok i den mindre by, lyder frygten fra Ilisimatusarfik.

Konsekvensanalyse

Ifølge Doris Jakobsen laver Naalakkersuisut en underøgelse af konsekvenserne, men understreger, at hun bestemt prioriterer kvaliteten af uddannelsesniveauet:

- Det er min vigtigste prioritet som naalakkersuisoq, at uddannelsesniveauet ikke får et dyk, og vi arbejder selvfølgelig på at sikre kvaliteten, siger naalakkersuisoq for uddannelse og tilføjer, at Inatsisartut skal afgøre om socialrådgiveruddannelsen skal flyttes.