Kuupik V. Kleist afviser artikel i Berlingske

Det passer ikke, at IA's formand og Ove Karl Berthelsen vil rådgive selskaber med interesse i råstof- og anlægsprojekter. Det slår Kuupik Kleist fast over for KNR.
Skrevet af Thora H. Nielsen
28. marts 2014 10:12

Berlingske Business bringer i dag en artikel om, at konsulentfirmaet Group Greenland, som Kuupik V. Kleist og tidligere medlem af Naalakkersuisut Ove Karl Berthelsen ejer, vil rådgive udenlandske selskaber med interesse i projekter i olie- og mineinduestrien samt byggeri af infrastruktur og boliger i Grønland.

Kuupik anklages for interessekonflikt

Men det passer ikke, pointerer IA's formand Kuupik V. Kleist.

- Så længe jeg er medlem af Inatsisartut og ikke mindst så længe jeg er formand for Inuit Ataqatigiit er det klart, at jeg ikke kan involvere mig i selskaber af den karakter. Hvor Berlingske har sin historie fra ved jeg ikke, siger han.

Firmaet Group Greenland arbejder med rådgivning og interesserer sig især for selskaber, der arbejder inden for arbejdsmarkedet i Grønland. Og så har de en interesse i at rådgive nystartede virksomheder.

Spørgsmålet er så, om Kuupik V. Kleist har fået kolde fødder, nu da Tranparency Greenland har udtalt, at det ville være dybt problematisk, hvis Kuupik Kleist vil drive et konsulentfirma ved siden sit hverv som politiker?

- Som politiker skal han være loyal over for hele landet og hele befolkningens interesser, udtalte Anders Meilvang fra Transparency Greenland til Berlingske. Til det svarer Kuupik V. Kleist:

- Det er jeg fuldstændig enig i. Men jeg vil ikke afskrive noget for fremtiden overhovedet. Jeg håber, jeg vil leve mange år endnu.