Kuupik anklages for interessekonflikt

IA-formand Kuupik V. Kleist vil, ved siden af sit politiske arbejde, til at rådgive udenlandske investorer og selskaber om anlægs- og råstofsektoren. Transparency Greenland finder det dybt problematisk.
Skrevet af Karsten Sommer
28. marts 2014 07:04

Kuupik V. Kleist fortæller, at en række udenlandske selskaber har ringet ham op for at høre om mulighederne for at investere i mineprojekter, boliger og infrastruktur i Grønland. Han siger, at han som politiker gerne vil øge interessen fra investorer for Grønland. Samtidig kan han og Group Greenland nu blive brobygger mellem Grønland og udenlandske investorer, der gerne vil udbygge deres engagement i Grønland.

Antikorruptionsorganisationen Transparancy Greenland kalder i Berlingske Business politikerens dobbeltrolle som medlem af Inatsisartut og aktiv i konsulentfirmaet, for dybt problematisk.

- Han bør ikke lave begge dele. For så ved man jo ikke, hvor hans loyalitet ligger, siger advokat Anders Meilvang, formand for Tranparancy Greenland til avisen.

Kuupik V. Kleist erkender, at det ikke vil være holdbart for ham at være grønlandsk landspolitiker, hvis konsulentfirmaet på et tidspunkt: "skulle indgå i et samarbejde med interesser, som kan være i konflikt med min rolle som politiker".

- Hvis jeg skulle komme i en situation, hvor der opstår en interessekonflikt, så må jeg selvfølgelig tage en beslutning om, hvad jeg vil. Jeg er helt enig i, at jeg, hvis jeg vil være politiker, skal være loyal over for landet og Grønlands interesser, siger Kuupik V. Kleist til Berlingske Business i dag.

Men tilføjer samtidig:

- Det er ingen hemmelighed, at jeg som mange af mine kolleger gerne vil lave noget ved siden af mit arbejde som landstingsmedlem.