Kuupik er stadigvæk den mest populære

Formanden for Naalakkersuisut, Kuupik V. Kleist, holder fast i sin position som den populæreste politiker i Naalakkersuisut. Se hvilke politikere, som også er populære i Grønland og hvem der fik bundkarakter, ifølge HS Analysen.
Skrevet af Karsten Sommer
13. oktober 2012 13:22

Det viser en meningsmåling fra HS Analyse, som avisen Sermitsiaq offentliggjorde i går. Analyseinstituttet har bedt befolkningen give de forskellige medlemmer af Naalakkersuisut karaktererer på en skala fra 1 til 5.

Og Kuupik V. Kleist er suveræn topscorer med karakteren 3,49. Det er en fremgang i forhold til en tilsvarende undersøgelse i november sidste år. Ikke overraskende er Kuupik V. Kleist suveræn topscorer blandt IA´s egne vælgere, der giver ham lidt over 4 i karakter.

Men det er bemærkelsesværdigt at også vælgere fra alle de andre partier giver Kuupik V. Kleist gode karakterer - lavest Siumuts vælgere, der giver ham 3,11 mens Demokraternes vælgere giver ham 3,82 - det er mere end de giver deres egen partiformand, Jens B. Frederiksen.

På andenpladsen i popularitetsundersøgelsen ligger Naalakkersuisut for sundhed, Agathe Fontain, mens den økonomiansvarlige Maliina Abelsen ligger nummer 3 i HS-analysen.

På listens sidsteplads over de 9 regeringsmedlemmer ligger Demokraternes Palle Christiansen, Naalakkersuisoq for uddannelse, der får karakteren 2,23.