Kunstner udpeget til udsmykning af ny kultursal 

Kunstneren Nanna Anike Nikolajsen skal stå for den æstetiske del af en kommende kultursal i Det Grønlandske Hus i Aarhus.

Gæster i Det Grønlandske Hus i Aarhus kan i fremtiden nyde udsmykninger af den grønlandske kunstner Nanna Anike Nikolajsen, oplyser Huset.

Den 34-årige kunstner er uddannet i 2016 fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og har som barn boet i Uummannaq og senere tilbragt en del af sin ungdom i Østgrønland.

Nanna Anike Nikolajsen

Nanna Anike Nikolajsen interesserer sig for grønlandsk sprog og –emner og blander i sin kunst mange forskellige materialer og udtryk, som er blandt årsagerne til, at valget faldt på hende.

- Jeg kunne godt tænke mig at lave et sted, hvor man kan føle sig hjemme, så man kan mærke Grønland, men også, at man bliver lidt forundret - at det ikke er noget man aflæser hurtig, at der er detaljer for øjet, skrev den udvalgte kunstner i sin ansøgning til Det Grønlandske Hus i Aarhus.

LÆS OGSÅ Grønlandsk skulptur skal give trøst på kirkegård i København

Både opførelsen og udsmykningen af den kommende kultursal forventes at stå færdig til nationaldagsfejringen 21. juni næste år.

Den kommende udvidelse af Det Grønlandske Hus i Aarhus er tegnet af RUBOW arkitekter og finansieret af A. P. Møller Fonden.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt